%>
Groene bustour dankzij de europascheck
04.09.24

De Euregio Tuinbouw Tour was een groot succes! MBO-studenten van Yuverta kregen de kans om waardevolle inzichten te krijgen in grensoverschrijdende projecten en bedrijven in de tuinbouw. Dankzij de steun van de "Landesinitiative Europaschecks" van de Minister van Bonds- en Europese Zaken, Internationale Betrekkingen en Media, en de Chef van de Staatskanselarij van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, beleefden de studenten een spannende dag vol leerzame momenten – van de boomkwekerij tot innovatieve tuinbouwbedrijven. Vooral indrukwekkend: de focus op klimaatbestendige planten en de grensoverschrijdende samenwerking.

De door euregio rijn-maas-noord georganiseerde Tuinbouw Tour voor MBO-studenten van Yuverta was een indrukwekkende ervaring en een groot succes. Dankzij de royale steun van de "Landesinitiative Europa-Schecks" van het Ministerie voor Bonds- en Europese Zaken, Internationale Media en de Staatskanselarij van Noordrijn-Westfalen konden de leerlingen van het 2e jaar van de opleidingen Bloem, Groen en Styling en Tuinbouw samen met hun docenten deelnemen aan deze grensoverschrijdende excursie.

De tour bood de deelnemers een unieke kans om hun kennis en praktische vaardigheden te verdiepen, vooral met het oog op projecten en klanten in Duitsland. Het programma begon met een introductie door vertegenwoordigers van het SGA en de euregio rijn maas noord bracht de groep naar verschillende gerenommeerde tuinbouwbedrijven in de regio.

Hoogtepunten van de dag waren onder andere het bezoek aan de kwekerij Ebus Planten, waar de studenten een inkijk kregen in de seizoensgebonden teelt van kamer- en tuinplanten, evenals de indrukwekkende mediterrane planten bij Cash & Carry Garden Plant. Ook de rondleiding door boomkwekerij Baum Bonheur liet een blijvende indruk achter – vooral door de informatie over de teelt van klimaatbestendige bomen en het belang van een sterk wortelstelsel.

De tour was niet alleen vakinhoudelijk leerzaam, maar bood ook de mogelijkheid om grensoverschrijdende samenwerkingen en netwerken te versterken. Zowel de studenten als hun docenten keerden terug met waardevolle nieuwe inzichten, die ze kunnen gebruiken in toekomstige projecten, met name gericht op Duitstalige klanten.